Artikelen in 'Vakblad' - X
/1376.jpg
dinsdag 30 september 2014 / inGovernment

Vakblad / Interview: Martijn Vroom

'Je moet weten wanneer je je mond moet houden'

Martijn Vroom deelt graag zijn belevenissen via de sociale media. Gemiddeld vijf berichten per dag stuurt hij de wereld in. De 39-jarige Waddinxveense wethouder heeft er geen moeite mee om online van alles over zichzelf prijs te geven. Sterker nog: hij ziet het als een plicht die hij heeft naar de belastingbetaler toe.

Voor inGovernment sprak ik met hem – offline – in het gemeentehuis van de Zuid-Hollandse gemeente over zijn socialmediagebruik.

/1214.jpg
zaterdag 22 maart 2014 / Ingovernment

Vakblad / Interview met scheidend ombudsman

'Ik was geen roepende in de woestijn'

Na bijna negen jaar Nationale ombudsman te zijn geweest vertrekt mr. Alex Brenninkmeijer naar Luxemburg. Hoe kijkt hij zelf terug op de afgelopen jaren? En wat staat zijn – nog onbekende – opvolger te wachten? Het laatste interview.

vrijdag 10 januari 2014 / InGovernment

Vakblad

'Van portaal naar spin in het web'

Het is, zo blijkt uit de benchmarkmonitor, de gemeente met het beste digitale loket van Nederland: Zoetermeer. Hoe doen ze dat? Dat vroeg ik wethouder Patrick van Domburg.

/764.jpg
maandag 7 oktober 2013 / InGovernment

Vakblad / Interview Arjan El Fassed

'Lokale overheden moeten niet zo bang zijn'

Van kritisch Kamerlid naar pleitbezorger voor open data – Arjan El Fassed roept, uit naam van de Open State Foundation, (lokale) overheden op tot het delen van alle informatie die ze hebben: ‘er is een wereld te winnen’.

woensdag 26 juni 2013 / InGovernment

Vakblad / Interview gemeentesites

Kamerleden halen uit naar gemeenten

Begin april was het volop in het nieuws: Tweede Kamerleden Roald van der Linde (VVD) en Astrid Oosenbrug (PvdA) drongen bij minister Plasterk aan op meer uniformiteit in gemeentelijke websites. Voor InGovernment voelde ik ze aan de tand over het hoe en waarom.

donderdag 4 april 2013 / InGovernment

Vakblad / Interview Marcel Meijs

'Verbindingen vormen de kracht'

Marcel Meijs, gemeentesecretaris in Enschede, houdt er een eigen kijk op overheid, dienstverlening en ICT op na. 

 

/588.jpg
vrijdag 21 december 2012 / InGovernment Magazine.

Vakblad / Interview Tony de Bos, Voormalig directeur DigiNotar

‘Het is niet de vraag of, maar wanneer je gehackt wordt’

Hij was directeur van IT-bedrijf DigiNotar, dat PKI-certificaten uitgaf voor onder meer DigiD. Vorig jaar werd het bedrijf gehackt, een kwestie die ICT-land flink opschudde. Tony de Bos over de lering die Nederland kan en moet trekken uit de DigiNotar-affaire.