Artikelen in 'Krant' - X
/1481.jpg
zaterdag 18 oktober 2014 / FD Persoonlijk

Krant / De grootse opmars van pools ontwerp

De Polen komen!

Dit jaar trapte in Eindhoven de Dutch DesignWeek af met een subtentoonstelling over ‘Polish Design’. En dat voor een land, waar tien jaar geleden het woord ‘dizajn’ nog niet in het woordenboek stond. Voor FD Persoonlijk schreef ik een stuk over Pools ontwerp.

/1370.jpg
zaterdag 20 september 2014 / FD Persoonlijk

Krant

Nieuwe Designklassiekers

De iconische klassiekers uit het verleden kennen we, koesteren we, verzamelen we. Maar wat zijn de toonaangevende ontwerpen van nu, die zich bij het illustere rijtje zouden mogen voegen? Voor FD Persoonlijk, weekendbijlage van het Financieel Dagblad, vroeg ik kenners uit de designwereld naar hun designklassiekers van de toekomst.

/1219.jpg
zaterdag 1 februari 2014 / FD Persoonlijk

Krant / Oog Voor...

Roeptoeter

Voor de weekendbijlage van het FD signaleerde ik deze mooie akoestische iphone/ipadversterkers.

/896.jpg
zondag 20 oktober 2013 / FD Persoonlijk

Krant / Design en ontwerp Najaar 2013

Trenddossier FD Persoonlijk

Voor FD Persoonlijk, de weekendbijlage van Het Financieel Dagblad, schreef ik samen met Emilie Escher het trenddossier voor de woonspecial. Ik signaleerde koolstofvezel, restverwerking en lichtsculpturen.

/772.jpg
dinsdag 1 oktober 2013 / De Beroepenkrant

Krant / Interview Filemon Wesselink

'Beroemdheid levert niets op'

Voor De Beroepenkrant, een studiekeuzegids voor HAVO/VWO-scholieren interviewde ik Filemon Wesselink over zijn eigen schooltijd en studiekeuze.

zondag 15 september 2013 / De Beroepenkrant

Krant / Interview Ben Saunders

'Je moet iets echt graag willen'

Voor de (V)MBO beroepenkrant van najaar 2013 (doelgroep: scholieren) sprak ik zanger Ben Saunders over zijn eigen schooltijd en zijn werk als tattoo-artist.

/580.jpg
zaterdag 9 juni 2012 / FD Persoonlijk

Krant / Weekendbijlage FD

Groen van Boven

Begroeiing op het dak houdt de warmte buiten en het dak langer goed. Geen wonder dat groene daken steeds populairder worden. Wie meer wil, kan kiezen voor daktuin met bomen, terras of zelfs een zwembad.

/785.jpg
dinsdag 14 februari 2012 / Dagblad De Pers

Krant / Stedenbouw

We willen een grasveld en een geit

Andries Geerse is een van de meest gevraagde stedenbouwkundigen van dit moment. Waarom? Hij ontwikkelt nieuwe wijken mét in plaats van vóór de toekomstige bewoners.

/578.jpg
zaterdag 29 oktober 2011 / FD Persoonlijk

Krant / Weekendbijlage FD

De straat als speelveld

Vergeet de scooter of de bus; wie zich snel door de stad wil verplaatsen, rijdt een longboard of een fixie. Het bovenmaatse skateboard en de racefiets zonder remmen waaiden over uit Amerika. Het zijn niet alleen handige vervoermiddelen, je kunt er ook mooie trucs op doen.

/587.jpg
zaterdag 24 september 2011 / FD Persoonlijk

Krant / Weekendbijlage FD

De boom in

Waren boomhutten vroeger gammele constructies van sloophout, nijverig door vader in elkaar getimmerd, tegenwoordig bouwen professionele boomhutbouwers complete minipaleizen. En niet alleen geschikt voor kinderen.